O mne

10523838_931052253578230_79830050693495174_n

Ciaooo! Ďakujem, že ste navštívili moju stránku. Moje meno je Magdaléna a vítam Vás na mojom blogu Madlenka!

Madlenka je miestom cukrovinkových slastí, neodolatelných dobrôt, krémových zákuskov, či ovocných múčnikov, jednoducho sladkých aj slaných chuťovčičiek.

Medzi receptami nájdete moju vlastnú tvorbu, ktorá je výsledkom vytrvalosti, skúšania a kombinovania rôznych chutí, ingrediencií, talianskeho temperamentu, až kým nie je výsledok dokonalý. Zároveň pečiem a kuchtím tradičné recepty, pri ktorých sa držím techniky pravých talianskych a francúzskych curkárov.

meg praha

Kto som?

Moje meno je Magdaléna a od svojich 22 rokov žijem a pracujem v Taliansku, v meste Bologna. Predtým som Taliansko navštívila niekoľko talianskych destinácií ako turista, ale ich pravý temperament som spoznala až keď som sa sem presťahovala.

Je to náhoda, alebo osud?  Bolonské špagety boli vždy mojim najoblúbenejším jedlom. 🙂 A Nikdy by som si nemyslela, že raz budem mať možnosť sa ich naučiť od pravej talianskej starej mamy.

s laskou

Kde beriem inšpiráciu?

Mojou najväčšou inšpirácou je môj úžastný priateľ (samozjreme talian), ktorý je výborný kuchár a  veľký kritik zároveň. Zo začiatku som sa smiala na jeho prísupe k vareniu (vysvetlím nižšie), ale po čase som pochopila, že varenie a pečenie má svoje pravidlá a prístup k nim je veľmi dôležitý.

Moje zásady pri varení

Pri varení a pečení je treba dodržiavať nejaké tie pravidlá aby sa nám jedlo podarilo. Takže mojou hlavnou zásadou je vždy čerstvé a sezónne potraviny. A prečo? lebo tie chutia najlepšie! 🙂 Ďaľšie pravidlo je držať sa receptu. Napríklad ak talian vie, že na obed si spraví špagety s rajčinami (tie treba variť minimálnepol hodinu), tak radšej sa vypýta skôr z roboty, len aby rajčinový pretlak chytil správnu chuť.