“Niečo chutné a zdravé?”
Presne tak by sa dal opísať tento nepečený kokosový zákusok. Keďže v Taliansku je leto dlhé a horúce, niečo zdravé na schladenie sa vždy hodí.
Raw kokosové bounty sa skláda čisto z kokosového mlieka a kokosu, ale ak ste nezohnali kokosové mlieko, môžete si ho doma vyrobiť, alebo nahradiť šľahačkovou smotanou. Na dosladenie som použila sušené datle, steviu a raw čokoládu (bez sojového lecitínu). Potraviny s označením Raw, predstavujú hit v dnešnej dobe. Sú to nevarené, tepelne nespracované a organické potraviny, ktoré nie sú vôbec náročné na prípravu.
Ingrediencie:
- 70g sušené datle
- 100g mix orieškov (vlašské, lieskové, mandle, kešu, pekanové..)
- vanilkový struk
- 1 konzerva kokosového mlieka
- 200g grécky jogurt
- 100g strúhaný kokos
- 120g tmavá čokoláda
- 40g stévia (alebo med)
- ovocie a čokoláda na zdobenie
Postup:
Zmixujeme si oriešky s datľami a vyplníme s nimi dno formy. V ďaľšej miske si vyšľaháme krém a nato potrebujeme vyšľahané kokosové mlieko, strúhaný kokos, vanilkový struk a stéviu. Vylejeme do formy a necháme chladiť v mrazničke. Keď je koláč úplne ztuhnutý polejeme ho roztopenou čokoládou a dozdobíme ovocím.